vr 6 nov '20 - za 28 nov '20

Dare to say

Nederlands Dans Theater
vr 6 nov
-
za 28 nov

In verband met de nieuwe coronamaatregelen van 13 oktober hebben we helaas moeten besluiten deze voorstellingen te annuleren. Let op: de livestreams gaan wel door. Wanneer je in het bezit van kaarten bent, krijg je persoonlijk bericht van ons hierover. Door het grote aantal wijzigingen in ons programma kan dat even duren. We bedanken je voor je steun, je vertrouwen en je geduld. Meer lezen?

Nederlands Dans Theater (NDT) presenteert met veel enthousiasme het tweede programma van het seizoen 2020-2021, uitgevoerd door NDT 2. 'Dare to Say' brengt twee wereldpremières van twee onderscheidende makers. Alexander Ekman en Dimo Milev dagen de dansers van het tweede gezelschap uit door in hun nieuwe creaties met verschillende benaderingswijzen voor beweging en choreografie, aangepast aan de richtlijnen rondom COVID-19, aan de slag te gaan. 

Voormalig NDT 2-danser Alexander Ekman (Zweden, 1984) besloot zich na zijn eigen danscarrière uitsluitend te richten op choreografie. Zijn laatste werk voor NDT, FIT, maakte hij voor NDT 2 in seizoen 2018-2019. Voor zijn choreografieën componeert Ekman vaak zelf de muziek en ontwikkelt hij het decor. De choreograaf Dimo Milev (Bulgarije, 1976) heeft na een briljante carrière als danser in stukken van onder andere William Forsythe, Ohad Naharin en Hans van Manen een heel eigen choreografische stijl ontwikkeld. Hij werkte eerder met NDT 2 voor Up & Coming Choreographers in 2019. Zijn stuk voor Dare to Say wordt zijn eerste creatie voor de reguliere programmering van NDT.


Theatervoorstellingen en livestreams

De programma's in het eerste deel van het seizoen (september tot december 2020) zijn aangepast aan de huidige maatregelen rond COVID-19. Alle repetities en optredens worden uitgevoerd volgens de gestelde richtlijnen.

Livestream
NDT zendt tijdens een aantal voorstellingen een livestream uit. Zo kun je thuis de voorstelling bijwonen. Tickets voor de livestreams kun je aanschaffen door bij de speeldata de livestream te kiezen. Je ontvangt uiterlijk om 12.00 uur op de dag van de voorstelling een e-mail van NDT met daarin de toegangslink om de voorstelling te bekijken. Als je op de dag van de voorstelling na 12:00 uur nog geen mail hebt ontvangen, kun je contact opnemen met info@ndt.nl.

Voor beide mogelijkheden geldt dat allerminst sprake is van een verdunde theaterervaring. De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om je bezoek aan het theater of online zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken. Zo ben je dat immers van Nederlands Dans Theater en Zuiderstrandtheater gewend! 

De avond wordt live muzikaal begeleid door musici van Het Balletorkest.

Programma

Alexander Ekman: wereldpremière
Dimo Milev: wereldpremière

Biografie Alexander Ekman

Alexander Ekman (Zweden) begon zijn carrière als choreograaf toen hij nog danste bij NDT 2. Eerder danste hij ook bij het Koninklijk Ballet van Zweden en het Cullberg Ballet. Voor NDT creëerde hij o.a. de balletten 'Cacti' (2010), 'Left Right Left Right' (2012), 'Maybe Two' (2013), 'Definitely Two' (2013) en 'FIT' (2018). Ekman is een wereldwijd veelgeprezen choreograaf en maakte werk voor vele andere gezelschappen waaronder het Göteberg Ballet en het Ballet de l’Ópera de Paris.

Biografie Dimo Milev

Dimo Milev (Bulgarije) studeerde aan de National Ballet School of Sofia. Hij danste bij verschillende dansgezelschappen, waaronder Compañia Nacional de Danza, werk van William Forsythe, Ohad Naharin, Hans van Manen, Mats Ek, Wim Vandekeybus en Jiří Kylián. Sinds 2009 werkt hij als freelance danser en choreograaf. In 2019 maakte Milev voor het eerst werk voor NDT 2 in Up & Coming Choreographers. Dit seizoen creëert hij een wereldpremière voor de reguliere programmering van NDT 2. 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >