zo 20 sep '20 14:30 en 16:30

Lux in Tenebris

Nederlands Kamerkoor
zo 20 sep
14:30 en 16:30
Durven we weer te hopen? Is er licht in de duisternis? Het Nederlands Kamerkoor neemt zijn publiek mee langs hoop en wanhoop in een tijd waarin we smachten naar verlichting en troost.

Let op: Nieuwe concertsetting
Om zoveel mogelijk mensen van de muziek te kunnen laten genieten, presenteren we twee concerten op één dag. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

Het Requiem van Tomás de Luis Victoria, een mis voor de overledenen, wordt afgewisseld met de mooiste odes aan het licht en smeekbedes om dat ene lichtpuntje in de duisternis. Met werken als Whitacres Lux Aurumque en Gjeilo’s Ubi Caritas biedt het Nederlands Kamerkoor een vooruitzicht op een opkomende zon die gloort aan de horizon.

Foto boven: Ronald Knapp

Inclusief koffie, thee of ander drankje

Programma

Tomás Luis de Victoria - selectie uit Officium defunctorum 
Arvo Pärt - The deer’s cry
Ēriks Ešenvalds - Stars Morten Lauridsen O nata lux (uit Lux Aeterna)
Eric Whitacre - Lux Aurumque
Francis Poulenc - Quatre petites prières de saint François d'Assise
John Tavener - Mother of God here I stand

Credits

Nederlands Kamerkoor; Peter Dijkstra, chef-dirigent
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >