za 3 okt '20 16:30 en 19:30

Concerto della suore

Amsterdam Baroque Orchestra
za 3 okt
16:30 en 19:30
Het Amsterdam Baroque Orchestra onder leiding van Ton Koopman brengt met medewerking van het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor zelden uitgevoerde muziek van vrouwelijke componisten uit de Italiaanse barok naar de grote concertpodia.

Let op: Nieuwe concertsetting
Om zoveel mogelijk mensen van de muziek te kunnen laten genieten, presenteren we twee concerten op één dag. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

De centrale componist in dit programma is Chiara Margarita Cozzolani (1602 - ca. 1677), een Benedictijnse non uit het Santa Radegonda klooster in Milaan. Cozzolani leidde als abdis een van de meest gevierde vrouwelijke muziekensembles van de 17e eeuw en verwierf faam als een van de beste zangeressen en componisten van haar tijd.

Inclusief koffie, thee of ander drankje

Programma

Werken van o.a. Cozzolani

Credits

Amsterdam Baroque Orchestra; Nationaal Vrouwen Jeugdkoor; Ton Koopman, dirigent

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >