zo 11 okt '20 15:00 en 17:00

Bachs Brouwerij

Nederlandse Bachvereniging
zo 11 okt
15:00 en 17:00

Maak in dit vrolijke, geënsceneerde concert kennis met de feestende Bach en zijn familie en vrienden.

Let op: Nieuwe concertsetting
Om zoveel mogelijk mensen van de muziek te kunnen laten genieten, presenteren we twee concerten op één dag. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

We kennen Bach als de serieuze man met de stijve pruik van het portret, maar hij hield ook wel van een grapje. Bachs eerste biograaf beschreef al de beruchte familiebijeenkomsten waarbij iedereen muziek maakte. Ze begonnen stichtelijk met een koraal, maar daarna werd het steeds gekker: bier, wijn, de liefde of een dode kanarie - alles kon tot inspiratie dienen. De Nederlandse Bachvereniging put voor dit programma uit een bijzondere collectie van populaire aria's uit de opera van Leipzig.

Inclusief koffie, thee of ander drankje

Programma

J.S. Bach
Quodlibet, BWV 524
Vioolsonate in G groot, BWV 1021

J.N. Bach
Der Jenaische Wein- und Bierrufer

J.P. Telemann
delen uit Trauer-Musik eines kunsterfahrenen Kanarienvogels, TWV 20:37

Liederen uit Musikalische Rüstkammer – een bundel met populaire aria’s uit de Leipziger Opera van onder meer Telemann, Keiser en Hammerschmidt.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >