za 31 okt '20 - zo 1 nov '20

60 In Real Time

Amos Ben-Tal/OFFprojects
za 31 okt
-
zo 1 nov

60 in Real Time is een intieme avond waarin dans, live muziek, gesprek en reflectie op het begrip tijd samengaan. Amos Ben-Tal/OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal.

Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen en uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. De groep heeft verschillende succesvolle producties gepresenteerd waaronder de voorstelling Howl i.s.m. Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016). Amos Ben-Tal/OFFprojects toert regelmatig door heel Nederland en in het buitenland en is nu voor het eerst in het Zuiderstrandtheater te zien.

Verkenning van tijd
Het idee voor 60 in Real Time, van Amos Ben-Tal/OFFprojects is ontstaan tijdens de Corona crisis en is een logisch vervolg op de eerder gemaakte dansvoorstelling 60 - een fysieke verkenning van het menselijke begrip van tijd. ‘Tijd’ als onzichtbare kracht die we samen tellen maar individueel voelen. De voorstelling werd goed ontvangen maar noodgedwongen geannuleerd.

In de periode waarin de dansers thuis zaten groeide bij hen de noodzaak om samen te komen en opnieuw het begrip tijd te verkennen. De afgelopen maanden hebben niet alleen de dansers, maar ons allemaal, gedwongen onze interacties en verwachtingen bij te stellen. Intens waren de gevoelens van angst en hoop. Midden in al deze interacties, verwachtingen en gevoelens zit het besef van tijd.

In 60 In Real Time wordt het originele stuk ontbonden en het mentale en fysieke proces erachter ter plekke blootgelegd. Oorspronkelijke scènes worden gedanst. Tussendoor deelt Amos zijn inspiratiebronnen, geven de dansers demonstraties van hun creatieve methoden en speelt Amos de, door hem gecomponeerde, muziek live.

Inclusief koffie, thee of ander drankje

Gastspreker
Elke avond wordt er een speciale gast uit de wetenschap, psychologie, filosofie uitgenodigd om vanuit zijn of haar vakgebied over het begrip tijd te vertellen. Ook het publiek wordt door middel van prikkelende vragen aangemoedigd met elkaar en met de dansers te reflecteren over tijdsperceptie.

Lees hier over je theaterbezoek in seizoen 2020-2021

Credits

Concept: Amos Ben-Tal/OFFprojects 
Choreografie, muziek en tekst: Amos Ben-Tal
Artistiek advies: Yvan Dubreuil
Dansers: Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Genevieve Osborne, Milena Twiehaus (wisselend per voorstelling).
Kostuum: Min Li
Licht: Maarten Heijdra en OFFprojects
Productie: OFFprojects
Co-productie: ICK Amsterdam, Korzo producties, NDT, Julidans, CC Heidelberg.

Financieel ondersteund door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Fonds21, Gravin van Bylandt Stichting, Prins Bernhard Cultuur Fonds met dank aan We Are Public.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >