za 31 okt '20 - zo 1 nov '20

60 In Real Time

Amos Ben-Tal/OFFprojects
za 31 okt
-
zo 1 nov

Gelukkig kan deze voorstelling doorgang vinden met maximaal 30 bezoekers. Wil je meer weten over onze coronamaatregelen? Lees dan hier verder. We bedanken je voor je steun en je vertrouwen.

'60 in Real Time' is een intieme avond waarin dans, live muziek, gesprek en reflectie op het begrip tijd samengaan. Amos Ben-Tal/OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal.

Prijswinnende dansproductie met Spinvis

Amos Ben-Tal/OFFProjects heeft verschillende succesvolle producties gepresenteerd waaronder de voorstelling 'Howl' i.s.m. Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016). Ze staan bekend om hun multidisciplinaire dansvoorstellingen en hun uitzonderlijke uitvoeringskwaliteiten. Het gezelschap toert regelmatig door heel Nederland en in het buitenland en is nu voor het eerst in het Zuiderstrandtheater te zien. 

Verkenning van tijd
Het idee voor '60 in Real Time' is ontstaan tijdens de coronacrisis en is een logisch vervolg op de eerder gemaakte dansvoorstelling '60' - een fysieke verkenning van het menselijke begrip van tijd. ‘Tijd’ als onzichtbare kracht die we samen tellen maar individueel voelen. '60' werd goed ontvangen door pers en publiek maar door CIVID-19 noodgedwongen geannuleerd.

In de periode waarin de dansers thuis zaten groeide bij hen de noodzaak om samen te komen en opnieuw het begrip tijd te verkennen. De afgelopen maanden hebben niet alleen de dansers, maar ons allemaal, gedwongen onze interacties en verwachtingen bij te stellen. Intens waren de gevoelens van angst en hoop. Midden in al deze interacties, verwachtingen en gevoelens zit het besef van tijd.

In '60 In Real Time' wordt het originele stuk '60' ontbonden en het mentale en fysieke proces erachter ter plekke blootgelegd. Oorspronkelijke scènes worden gedanst. Tussendoor deelt Amos zijn inspiratiebronnen, geven de dansers demonstraties van hun creatieve methoden en speelt Amos de, door hem gecomponeerde, muziek live.

De pers over 60

"In de voorstelling 60 van Amos Ben Tal maken de uitstekende dansers indruk.”
NRC

“Doordacht en conceptueel met veel vakmanschap. Behalve over tijd gaat 60 over de mens en zijn emoties; een compositie van 9 lijven. Smaakvolle, veelzijdige voorstelling van een denkende danser.”
theaterkrant.nl

"60 is gewoon hoe moderne dans hoort te zijn, begrijpbaar, intens, spannend van begin tot eind.”
ilovetheater.nl

https://www.theaterkrant.nl/recensie/60/amos-ben-tal-offprojects-ick/

Annuleren?
Zie je door huidige situatie liever af van je bezoek? Daar hebben we alle begrip voor. Je kunt kosteloos annuleren. Vul daarvoor dit formulier in.

Gastsprekers
Elke avond wordt er een speciale gast uit de wetenschap, psychologie, filosofie uitgenodigd om vanuit zijn of haar vakgebied over het begrip tijd te vertellen. 

Op zaterdag 31 oktober is Omar Contigiani te gast. Deze natuurkundige, die verbonden is aan de Leidse universiteit, bestudeert de mysteriën van de kosmos. Contigliana deelt met het publiek hoe je tijd op een totaal andere manier kan beleven dan wij in ons dagelijks leven doen.

Op 1 november is Dr. Niki Antypa te gast. Antypa is assistent professor Psychologie aan de Universiteit Leiden werkt in het gebied van de chronobiologie en onderzoekt het effect van  tijd in de natuur op het mentale welzijn van de mens.

Lees hier meer over je theaterbezoek in deze tijd.

Credits

Concept: Amos Ben-Tal/OFFprojects 
Choreografie, muziek en tekst: Amos Ben-Tal
Artistiek advies: Yvan Dubreuil
Dansers: Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Genevieve Osborne, Milena Twiehaus (wisselend per voorstelling).
Kostuum: Min Li
Licht: Maarten Heijdra en OFFprojects
Productie: OFFprojects
Co-productie: ICK Amsterdam, Korzo producties, NDT, Julidans, CC Heidelberg.

Financieel ondersteund door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Fonds21, Gravin van Bylandt Stichting, Prins Bernhard Cultuur Fonds met dank aan We Are Public.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >