zo 8 nov '20 15:00 en 17:00

Road to Iran

Amsterdam Sinfonietta & Kian Soltani
zo 8 nov
15:00 en 17:00
Voor Road to Iran heeft Amsterdam Sinfonietta de handen ineengeslagen met supertalent Kian Soltani, geboren in Oostenrijk maar van Iraanse afkomst, en de wereldberoemde Iraanse kamancheh speler Kayhan Kalhor.

Let op: Nieuwe concertsetting
Om zoveel mogelijk mensen van de muziek te kunnen laten genieten, presenteren we twee concerten op één dag. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

In dit programma komen de twee werelden van de Iraanse muziek en de westerse klassieke muziek samen. De Iraanse componist Farokhzad Layegh geeft de klassieke Perzische muziek een nieuwe dimensie door de Sus-Septed Tempi te schrijven voor een westers strijkorkest. Bij de Amerikaan Colin Jacobsen werkt het andersom; voor zijn poëtische, "Iraanse" eerbetoon aan Kayhan Kalhor stond de vuurtempel bij de Iraanse historische stad Isfahan model. De Nederlandse jazzcomponist Rembrandt Frerichs schrijft een nieuw spectaculair "oosters" werk voor cello, kamancheh en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta.

Inclusief koffie, thee of ander drankje

Programma

Colin Jacobsen - Atashgah voor kamancheh, percussie en strijkers
Franz Schubert - Nacht und Träume D.827 voor cello en strijkers
Reza Vali - 'The girl from Shiraz' en 'Love drunk' voor cello en strijkers
Farokhzad Layegh - 'Tempus V' uit Sus-septed Tempus
Franz Schubert - Quartettsatz D.703 (versie voor strijkorkest)
Rembrandt Frerichs - nieuw werk voor kamancheh, cello, piano, percussie en strijkers

Credits

Amsterdam Sinfonietta Candida Thompson, leiding & viool Kian Soltani, cello Kayhan Kalhor, kemenche
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >