zo 8 nov '20 15:00 en 17:00

Road to Iran

Amsterdam Sinfonietta, Kian Soltani & Kayhan Kalhor
zo 8 nov
15:00 en 17:00

Gelukkig kan dit concert doorgang vinden met maximaal 30 bezoekers. Wil je meer weten over onze coronamaatregelen? Lees dan hier verder. We bedanken je voor je steun en je vertrouwen.

Let op: Nieuwe concertsetting
Om zoveel mogelijk mensen van de muziek te kunnen laten genieten, presenteren we twee concerten op één dag. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

Voor Road to Iran heeft Amsterdam Sinfonietta de handen ineengeslagen met supertalent Kian Soltani, geboren in Oostenrijk maar van Iraanse afkomst, en de wereldberoemde Iraanse kamancheh speler Kayhan Kalhor.

In dit programma komen de twee werelden van de Iraanse muziek en de westerse klassieke muziek samen. De Iraanse componist Farokhzad Layegh geeft de klassieke Perzische muziek een nieuwe dimensie door de Sus-Septed Tempi te schrijven voor een westers strijkorkest. Bij de Amerikaan Colin Jacobsen werkt het andersom; voor zijn poëtische, "Iraanse" eerbetoon aan Kayhan Kalhor stond de vuurtempel bij de Iraanse historische stad Isfahan model. De Nederlandse jazzcomponist Rembrandt Frerichs schrijft een nieuw spectaculair "oosters" werk voor cello, kamancheh en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta.

Programma

Jacobsen - Atashgah
Vali - The Girl from Shiraz & Love Drunk
Kalhor/Soltani - Duo voor kamancheh en cello
Layegh - Tempus V & VII; uit Sus-Septed Tempi voor strijkorkest
Frerichs - Dubbelconcert voor kamancheh en cello en kamerkorkest (wereldpremière)

Credits

Amsterdam Sinfonietta Candida Thompson, leiding & viool Kian Soltani, cello Kayhan Kalhor, kemenche
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >