za 21 nov '20 16:30 en 20:30
Onderdeel van Festival Sacred Songs

HADRET ISHQ

Ghalia Benali & ensemble
za 21 nov
16:30 en 20:30

Door de nieuwe maatregelen is het helaas niet mogelijk voor Ensemble Constantinople om af te reizen naar Nederland. Daarom hebben we we gekozen voor een vervangend programma met Ghalia Benali.

Let op: Nieuwe concertsetting
Om zoveel mogelijk mensen van de muziek te kunnen laten genieten, presenteren we twee concerten op één dag. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

De charismatische Belgisch-Tunesische zangeres Ghalia Benali brengt het programma ‘Hadret Ishq’, een bloemlezing uit het rijke repertoire van soefidichters door de eeuwen heen. Naast teksten van middeleeuwse dichters als Djalal al-Din Rumi zingt ze poëzie van hedendaagse mystici. Ghalia Benali is thuis in muziek uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar ook in Indiase klassieke zang, jazz en pop. Moeiteloos schakelt ze tussen verschillende genres en culturele tradities. Zeer geliefd is zij vanwege haar intense vertolkingen van soefipoëzie en van klassieke liederen van Um Kulthum. Haar magische stem en gepassioneerde optredens hebben haar de bijnaam ‘Aretha Franklin van Carthago’ opgeleverd.


 

Onderdeel van:
Festival Sacred Songs
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >