wo 25 nov '20 19:00 en 21:00

Di Lasso’s tranen van Petrus

Nederlands Kamerkoor
wo 25 nov
19:00 en 21:00

Helaas is dit concert geannuleerd. Kaartkopers worden z.s.m. op de hoogte gebracht.

Orlando di Lasso, één van de grootste componisten uit de Renaissance, raakt aan de essentie van het verdriet en de strijd van Petrus, in zijn 50 minuten durende madrigaalcyclus Lagrime di San Pietro.

De tranen van Petrus. Een apostel. Een volgzame leerling van Jezus. Misschien wel de trouwste van alle. Toch verloochent hij Jezus. Hoe moet hij zich gevoeld hebben? Onmachtig? Schuldig? Eenzaam? 

De tranen van Petrus is een semi-geënsceneerde uitvoering van dit muzikale meesterwerk, in een co-regie van Tido Visser en Nanine Linning. Terwijl Petrus afgezonderd is van de rest van zijn wereld, worden zangers en dansers tot getuigen van Petrus' leed. Poëtisch, confronterend, en actueel. Welk ideaal houdt stand in de innerlijke strijd van de van nature zwakke en angstige mens?

Beeld: Onno van Ameijde

Inleiding en nagesprek
Op 25 november om 18:00 uur vindt een gratis inleiding bij het concert van het Nederlands Kamerkoor plaats. Na afloop van het concert van 21.00 uur is er een nagesprek. De inleiding en het nagesprek vinden plaats in de foyer op de 1e verdieping. We vragen je hiervoor van tevoren te reserveren. Je kunt de inleiding/het nagesprek bijboeken tijdens het boekingsproces.

Let op: Nieuwe concertsetting
Om zoveel mogelijk mensen van de muziek te kunnen laten genieten, presenteren we twee concerten op één dag. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

Inclusief koffie, thee of ander drankje

Programma

Orlando di Lasso – Lagrime di San Pietro

Credits

Nederlands Kamerkoor i.s.m. Dance Company - Nanine Linning
Marijn Rademaker - dans
Peter Dijkstra - chef-dirigent

Tido Visser - co-regie en concept
Nanine Linning - co-regie en choreografie
Irina Shaposhnikova - kostuumontwerp
Pink Steenvoorden (Einstein Design) - licht- en decorontwerp

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >