za 28 nov '20 19:00 en 21:30
Onderdeel van Festival Sacred Songs

Sacred Nature

Merope & Jauna Muzika
za 28 nov
19:00 en 21:30

Het Litouwse ensemble Merope brengt samen met het veelgeprezen Litouwse koor Jauna Muzika een muzikale ode aan de natuur en de nacht.

Let op: Nieuwe concertsetting
Om zoveel mogelijk mensen van de muziek te kunnen laten genieten, presenteren we twee concerten op één dag. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

Merope bestaat uit de Litouwse vocaliste Indre Jurgeviliciute, gitarist Bert Cools en fluitist Jean-Christophe Bonnafous, die elkaar op het Rotterdamse conservatorium Codarts leerden kennen. Samen met het veelgeprezen Litouwse koor Jauna Muzika brengen zij een muzikale ode aan de natuur en aan de nacht.

Ingrediënten voor het concert zijn Merope’s goed ontvangen album ‘Naktės’ (Nachten) en nieuwe composities gebaseerd op oeroude Litouwse folksongs uit pre-christelijke tijden. De songs verhalen over de spirituele verbinding tussen natuur en de mens, over dieren, vogels, bloemen, stenen, bijen en de rituele magie in het dagelijks leven. De muziek van Merope is meditatief, bedwelmend en betoverend. 

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze of na afloop
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >