za 28 nov '20 16:30 en 20:30
Onderdeel van Festival Sacred Songs

Sacred Nature

Merope ft. cineast Vincent Moon
za 28 nov
16:30 en 20:30

Het Litouwse ensemble Merope (zang, fluit, baltische harp en gitaar) brengt een ode aan de natuur en aan de nacht met meditatieve, betoverende muziek en songs die verhalen over de spirituele verbinding tussen de natuur en de mens, over dieren, bloemen, bijen en rituele magie in het dagelijks leven.

Let op: Nieuwe concertsetting
Om zoveel mogelijk mensen van de muziek te kunnen laten genieten, presenteren we twee concerten op één dag. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

Merope bestaat uit de Litouwse zangeres en kankles (baltische harp) speelster Indre Jurgeviliciute, gitarist Bert Cools en fluitist Jean-Christophe Bonnafous, die elkaar op het Rotterdamse conservatorium Codarts leerden kennen.

Speciaal voor Festival Sacred Songs slaan zij de handen ineen met de Franse filmmaker van videoclips, documentaires en experimentele films Vincent Moon. Vincent Moon maakte onder andere clips voor artiesten als R.E.M., Arcade Fire en Tom Jones. De laatst tien jaar reisde hij over de hele wereld om lokale rituelen, sacrale muziek en sjamanistische praktijken vast te leggen voor zijn filmcollectie Petites Planètes.

Zowel de muziek van Merope als de films van Vincent Moon zijn sterk verbonden met dromen, natuur en spiritualiteit. En dat komt terug in dit exclusieve concert waarbij de indringende hypnotiserende klanken en beelden uit Moon’s indrukwekkende filmcatalogus perfect samengaan met de muziek van Merope.

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze of na afloop
Onderdeel van:
Festival Sacred Songs
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >