do 10 dec '20 19:00 en 21:30

Aynur

Koerdische ster uit Turkije
do 10 dec
19:00 en 21:30

Aynur, dé Koerdische ster uit Turkije, die de wereld kennis heeft laten maken met Koerdische liederen, komt terug met haar nieuwe album release!

Bekijk hier onze Turkse highlights >

Innerlijke rust en troost in deze tijden van hectiek en onzekerheid: dat wil de Koerdische zangeres Aynur ons geven met haar melancholische muziek. Een mix van klassieke Koerdische volksmuziek en jazz. Driehonderd jaar oude muzikale tradities komen tot leven in haar prachtige stem die feilloos tot de kern doordringt.

Met haar nieuwe album Hedûr (Solace of Time) hoopt de artiest een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de innerlijke rust van de luisteraars. Een muzikale troost in de hedendaagse hectische moderne samenleving.

Aynur is meer dan een zangeres en een muzikante, ze is een symbool. Een spreekbuis van de Koerdische cultuur die meer dan 300 jaar muziekgeschiedenis laat horen. Aynur blijft dichtbij de traditionele Koerdische en Turkse muziek, en geeft er tegelijkertijd een eigentijds geluid aan met akoestische folk instrumenten, elementen uit de wereldmuziek en een hint van jazz en flamenco.

Het Berklee Mediterranean Music Institute gaf haar in 2017 een Master of Mediterranean Music Award, een grote blijk van erkenning die haar de mogelijkheid bood samen te werken met topartiesten zoals Yo-Yo Ma en het Silk Road Ensemble, Kayhan Kalhor, Javier Limon, Kinan Azmeh, Mercan Dede en Sertab Erener. Tijdens haar optreden zal Aynur laten zien dat ze een bevlogen wereldburger is die in alle vrijheid haar inspiratiebronnen kiest, of die nu in Turkije, in Centraal-Azië of in Noord-Afrika liggen.

Onderdeel van:
Turkse highlights

Credits

Aynur Doğan - Zang
Franz von Chossy - Piano
Alex Simu - Klarinet
Sjahin During - Percussie

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >