za 20 feb '21 20:15

Spaanse Nachten

Ciconia Consort
za 20 feb
20:15
  • za 20 feb
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk
    niet reserveerbaar

Ciconia Consort en Pieter Wispelwey presenteren een door en door Spaans muziekprogramma met slechts één componist van het Iberische schiereiland; Joaquín Turina. Spaanse folklore, opzwepende ritmes, castagnetten en flamencodans inspireren al eeuwenlang componisten van over de hele wereld, zodat ook veel geëxporteerde Spaanse klanken uit Europa en Latijns Amerika de revue passeren. 

Dit evenement is tijdelijk niet reserveerbaar, omdat op dit moment niet duidelijk is of het daadwerkelijk kan doorgaan. Zodra wij hier uitsluitsel over hebben, maken wij dit bekend. Huidige kaartkopers worden hier per e-mail over geïnformeerd.

De Italiaanse componist Boccherini schreef zijn mysterieuze strijkkwintet ‘La musica notturna’ als nostalgische herinnering aan zijn leven in het nachtelijk, bruisend Madrid. Het verhaal over de verstrooide ridder Don Quijote die in de 17e eeuw ten strijde trok tegen het kwaad en op zoek ging naar zijn geliefde Dulcinea, zette de Fin Sallinen aan tot het schrijven van de ’Nocturnal Dances of Don Juan Quixote’. Het knotsgekke, humoristische werk lijkt meestercellist Pieter Wispelwey op het lijf te zijn geschreven.

De Fransman Ravel werd duidelijk geïnspireerd  door zijn Baskische moeder, die haar jeugd in Madrid doorbracht. Zijn strijkkwartet in F werd subliem georkestreerd door Rudolf Barshai. Tenslotte voert Ciconia Consort u mee naar het temperament en de melancholie van het Zuid-Amerikaanse continent met ‘Danzón nr. 2’ van de Mexicaanse componist Arturo Márquez. Meer informatie www.ciconiaconsort.nl 

Diner-concert-arrangement.
Voorafgaand aan het concert dineren bij bar-restaurant Pavlov? Voor €24 extra kunt je genieten van een Ciconia driegangen keuzemenu.

Inclusief koffie, thee of ander drankje

Onderdeel van:
Ciconia Consort

Programma

LUIGI BOCCHERINI (1743-1805) - La musica notturna delle strade di Madrid, Op. 30 no. 6
JOAQUÍN TURINA (1882 - 1949) - La oración del torero
AULIS SALLINEN (1935) - Nocturnal Dances of Don Juan Quixote voor cello en strijkorkest
MAURICE RAVEL (1875 - 1937) - Kwartet in F (arrangement Rudolph Barshai) 
ARTURO MÁRQUEZ (1950) - Danzon no. 2       

Een spetterend, tot in de puntjes verzorgd ensemble.

Klassieke Zaken

Credits

Ciconia Consort olv Dick van Gasteren
Pieter Wispelwey, cello 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >