zo 11 apr '21 15:00

Grand Tour

Ciconia Consort
zo 11 apr
15:00
  • zo 11 apr
    15:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk
    niet reserveerbaar

Wie in de 18e tot het begin van de 20e eeuw van goede huize komt, maakt een Grand Tour om de schatten van de Griekse en Romeinse oudheid te bewonderen. Pioniers van de Grand Tour zijn Wolfgang Goethe en Lord Byron. Zij zetten fascinerende verhalen op schrift en kunstenaars volgen hun voetspoor. 

Dit evenement is tijdelijk niet reserveerbaar, omdat op dit moment niet duidelijk is of het daadwerkelijk kan doorgaan. Zodra wij hier uitsluitsel over hebben, maken wij dit bekend. Huidige kaartkopers worden hier per e-mail over geïnformeerd.

Ook Hector Berlioz maakt zijn Italiëreis en het werk ‘Harold in Italië’ gaat over Berlioz’ poëtische herinneringen geïnspireerd op Byron’s Childe Harold's Pilgrimage. Tjaikovski maakt de eerste schetsen voor zijn beroemde strijksextet ‘Souvenir de Florence’ tijdens een verblijf van enige maanden in Florence. Het werk gaat over zijn herinnering aan een creatief vruchtbare periode, omgeven door de pracht van deze stad, ‘een subjectieve beleving met gevoelens van vreugde en leed’.

Met zijn enthousiasmerende vertelkunst neemt Herman Pleij je mee in zijn ‘Grand Tour’. Hij vertelt over de historische en sociologische identiteit van Grand-Tour-reizigers van toen en nu; van middeleeuwse pelgrimages tot hedendaagse plezierreizen. Een programma vol nostalgie, weemoed en temperament. Meer informatie www.ciconiaconsort.nl.

Extra bij het concert
Muzikaal educatieve kinderopvang (4 t/m10 jaar). Reserveren via info@ciconiaconsort.nl. Een kinderprogramma op maat, waarbij de kinderen een deel van het concert bijwonen.

Inclusief koffie, thee of ander drankje

Onderdeel van:
Ciconia Consort

Programma

FELIX MENDELSSOHN (1809-1847) - Capriccio
HECTOR BERLIOZ (1803-1869) - Mars uit Harold en Italie
OTTORINO RESPIGHI (1879-1936) - Antieke Dansen
HUGO WOLF (1860-1903) - Italiaanse serenade
EDWARD ELGAR (1857-1934) - Strijkersserenade 
PJOTR ILJITSJ TJAIKOVSKI (1840-1893) - Souvenir de Florence

Its impressive unity and full string tone.

Musicweb-international

Credits

Ciconia Consort olv Dick van Gasteren
met Herman Pleij

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >