za 17 okt '20 19:00 en 21:00

Beethovens Egmont

Residentie Orkest
za 17 okt
19:00 en 21:00

Sinds de première, destijds een doorslaand succes, werd Beethovens ‘Egmont’ maar mondjesmaat uitgevoerd. Richard Egarr, al jarenlang bekend om zijn inspirerende en scherpe Beethoveninterpretaties, zal zijn visie geven op de dramatische muziek die Beethoven schreef bij Goethes toneelstuk.

In dit jaar van 75 jaar vrede en vrijheid vertelt het Residentie Orkest het verhaal van de Hollandse graaf van Egmont in zijn strijd tegen de Spanjaarden. De bekende Nederlandse acteur Mark Rietman neemt de rol van verteller op zich. Ook bijzonder: het debuut van sopraan Elizabeth Watts, een van de mooiste lyrische stemmen van dit moment.

Programma

Beethoven - Ah! Perfido Beethoven - Egmont

Let op: Nieuwe concertsetting
Door de coronamaatregelen mogen we helaas veel minder bezoekers ontvangen dan normaal. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

Uitvoerenden

Credits

Richard Egarr, dirigent Elizabeth Watts, sopraan Mark Rietman, verteller
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >