vr 23 okt '20 19:00 en 21:00

75 jaar vrijheid

Residentie Orkest
vr 23 okt
19:00 en 21:00
In dit concert in samenwerking met Humanity House sluit het Residentie Orkest aan bij de nationale viering van 75 jaar Verenigde Naties en laten we ervaren wat muziek betekent voor vrijheid, solidariteit en medemenselijkheid.

Let op: Nieuwe concertsetting
Door de coronamaatregelen mogen we helaas veel minder bezoekers ontvangen dan normaal. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

Een echte klassieker uit de twintigste eeuw. Stravinsky’s indrukwekkende Suite ‘De Vuurvogel’, herzien in 1945, staat symbool voor het nieuwe leven na de donkere oorlogsperiode. De Franse stercellist Jean-Guihen Queyras keert terug als solist bij het Residentie Orkest in Schumanns lyrische, temparementvolle en virtuoze Celloconcert. Mis ook niet de première van een nieuwe compositie van de jonge componiste Karmit Fadael, die recent indruk maakte met haar One Minute Symphony vanuit de Paleiskerk.

Programma

Fadael - Nieuw werk
Schumann - Celloconcert
Stravinsky/Schäffer - Suite ‘De Vuurvogel’ (1945)

Uitvoerenden

Credits

Andrew Grams, dirigent; Jean-Guihen Queyras, cello

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >