(c) Jostijn Ligtvoet
zo 18 okt '20 - di 20 okt '20
Onderdeel van Festival de Betovering

Radman (4+)

Het Zuidelijk Toneel en Schippers&Van Gucht
zo 18 okt
-
di 20 okt

Ik zie veel, dus ik weet veel. Ik zie veel, maar ik hoor nog meer. Er zijn zoveel verhalen als je ze wil zien. Of horen. En alles hangt aan alles vast. Niets draait op zichzelf. Ik ook niet. 

Radman is een unieke muzikale theaterbeleving voor iedereen, van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot kermisfanaat, met als decor jouw eigen stad. Een theaterinstallatie mét de gewenste afstand van 1,5 meter. 

In een 18 meter hoog reuzenrad luister je met een koptelefoon op je hoofd naar het verhaal van Radman. Hij torent met zijn imposante vertoning boven alles en iedereen uit, waardoor hij een geweldig overzicht heeft. Uitkijkend over de stad fluistert hij de geheimen van boven én beneden in je oor. Want wat doet die mevrouw van nummer 60 in de straat met die gekke naam elke ochtend? Wat is er aan de hand met de bomen in het parkje om de hoek? En hoe smaken wolken eigenlijk? 

Radman is een urbaan filosofisch sprookje in een gondeltje, uitkijkend over de stad en de duinen. 

Familievoorstelling
De installatie is toegankelijk voor alle leeftijden. Een beleving voor alle leeftijden; iedereen is welkom.  Echt helemaal begrijpen doen kinderen het vanaf 7 jaar. Voor de beleving kunnen kinderen vanaf 4 jaar al in Radman stappen. Ze krijgen natuurlijk ook een koptelefoon en kunnen meezoeken naar de interventies. Voor kinderen daaronder is het ‘gewoon’ een spannend ritje in een reuzenrad; maar dat is ook hartstikke leuk!

Samenstelling gezelschap
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus willen we graag weten hoeveel kinderen en hoeveel volwassenen er aanwezig zijn. De regels zijn namelijk anders voor jeugd dan voor volwassenen. We vragen je dit kenbaar te maken door gebruik te maken van het prijstype dat voor jullie gezelschap relevant is. Er is een prijstype ‘Jeugd t/m 12 jaar’ een prijstype ‘Normaal’. De prijs is hetzelfde.

Coronaproof
Je koopt een ticket per gondel voor een bepaald tijdslot (per half uur) en voor maximaal 4 personen. Met 3 of meer personen mag je enkel bij elkaar in de gondel stappen als je uit hetzelfde huishouden komt. Als je met 2 personen een ticket koopt hoef je niet uit hetzelfde huishouden te komen. Omdat Radman ronddraait is de instaptijd voor iedere gondel uniek, waardoor je niet met veel mensen tegelijk in de rij hoeft te wachten. De gondels en koptelefoons worden gedurende de dag goed gereinigd.

Bezoek aan een voorstelling is onder begeleiding: kinderen én hun ouders of begeleiders kopen kaartjes.

Sssst! Luister eens. Hoor je de stad zuchten?

Onderdeel van:
De Betovering
Herfstvakantie

"Radman is magisch coronaproof ‘theater’ zonder acteurs. Al ga je ook daar aan twijfelen: die mannen daar boven, op dat hoogste flatbalkon, zijn dat niet gewoon acteurs?"
- Eindhovens Dagblad

"Reuzenrad biedt een liefdevolle blik op de stad.. een innemend coronabestendig concept van het Bredase theatermakersduo Schippers&VanGucht en Het Zuidelijk Toneel." 
- Theaterkrant.nl

“een sympathieke, poëtische stadsinstallatie”
- NRC

De Betovering
Festival De Betovering is het internationale kunstfestival voor de jeugd met spetterende voorstellingen en workshops op meer dan 55 locaties in en buiten Den Haag. Lees meer over De Betovering >

Ooievaarspas
Kaarten met Ooievaarspaskorting koop je direct via ons bespreekbureau in de Centrale Bibliotheek. Bekijk de openingstijden >

Zorgt een ritje in een reuzenrad normaal gesproken al voor verwondering, nu is dat extra bevreemdend en bezie je de stad vanuit een geheel ander perspectief.

Eindhovens Dagblad

Credits

Artistiek concept en regie: Schippers&VanGucht 
Uitgangspunt en advies: Piet Menu
Tekst: Gerda Dendooven
Stem Radman: Jan Bijvoet
Compositie en productie: The Colorist Orchestra

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >