vr 16 okt '20 16:30 en 20:00

Prokofiev, Penderecki en Britten

New European Ensemble
vr 16 okt
16:30 en 20:00

Het kleurrijke Kwintet in g van Sergei Prokofiev voor klarinet, hobo, viool, altviool en contrabas staat centraal in dit programma. Het kwintet uit 1923 werd oorspronkelijk voor een kleinschalige balletproductie gecomponeerd. Prokofiev was dermate ontevreden met de dans dat hij zich uit de productie terugtrok en het materiaal tot concertstuk omvormde. 

Let op: Nieuwe concertsetting
Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

De neoklassieke aanpak van Prokofiev klinkt eveneens door in het prachtige Phantasy Quartet van Benjamin Britten, geschreven toen hij nog maar 18 jaar oud was. Het stuk toont alle eigenschappen van diens muzikale taal, humor, lyriek en hoekige ritmes. 

De Poolse componist Krzystof Penderecki overleed in maart van dit jaar. Een van de grootste componisten van de 2e helft van de twintigste eeuw. Penderecki werd beroemd vanwege zijn filmmuziek en door het stuk Threnody for the Victims of Hiroshima. Zijn klarinetkwartet is een donkere, lyrische eerbetoon aan Mahler en Sjostakovitsj. Het laatste deel Der Abschieb zal nu als afscheid worden gespeeld voor de componist zelf. 

Onderdeel van:
Herfstvakantie

Programma

Prokofiev, Penderecki en Britten

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >