vr 4 dec '20 - zo 6 dec '20

Mozart en Schumann

Residentie Orkest
vr 4 dec
-
zo 6 dec

Antje Weithaas is een van de beste violisten van deze tijd. Het Residentie Orkest is trots op de jarenlange samenwerking met deze virtuoos, een vriendschap die teruggaat tot de jaren negentig. 

In het Zuiderstrandtheater soleert ze in het Vijfde vioolconcert van Mozart, met een heerlijk exotisch slotdeel. Daarnaast dirigeert Jun Märkl de Derde symfonie van Schumann, wiens noten werden geïnspireerd door de rivier de Rijn. In een maand tijd zette de componist het kleurrijke werk op papier. 

Programma

One Minute Symphony (alleen vrijdag)
Mozart - Vioolconcert nr. 5
Schumann - Symfonie nr. 3 ‘Rheinische’

 

Let op: Nieuwe concertsetting
Om zoveel mogelijk mensen van de muziek te kunnen laten genieten, presenteren we meerdere concerten op één dag. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

Uitvoerenden

Credits

Jun Märkl, dirigent
Antje Weithaas, viool

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >