za 28 nov '20 14:30 en 16:30

Film: The Enchanted Words of the Hupd’äh of the Amazon, Masters of knowledge

onderdeel van Festival Sacred Songs
za 28 nov
14:30 en 16:30

In het kader van Festival Sacred Songs vinden er ook diverse voorstellingen, festivaldiners en films plaats in theater de Vaillant en theater De Nieuwe Regentes. Kijk hier voor het volledige programma.

De Hupd’äh volkeren wonen in het noordwesten van het Amazonegebied in Brazilië. Antropoloog Renato Athias zet zich al vijftig jaar in voor het voortbestaan van de bevolkingsgroep, leerde hun taal, tekende de verhalen van hun chiefs op en filmde hun rituelen en muziek. In deze documentaire van de Iraanse filmmaker Mina Rad vertelt hij over hun oneindige natuurkennis, tradities, mythologie en filosofie. Voor de Hupd’ah is er geen scheiding tussen mens en natuur; hun manier van leven, omgang met de dood, geneeswijzen en sjamanisme zijn onlosmakelijk verbonden met hun magische wereldbeeld. Met prachtige beelden en muziek van de Amazone-volkeren.

Let op: deze film speelt in theater de Vaillant.

Deze filmvertoning is de Europese première

Onderdeel van:
Festival Sacred Songs

Credits

Een film van Mina Rad

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >