vr 4 dec '20 13:30 en 16:00

Film: Amazing Grace 90

onderdeel van Festival Sacred Songs
vr 4 dec
13:30 en 16:00

In het kader van Festival Sacred Songs vinden er ook diverse voorstellingen, festivaldiners en films plaats in theater de Vaillant en theater De Nieuwe Regentes. Kijk hier voor het volledige programma.

In 1972 neemt soulzangeres Aretha Franklin het legendarische gospel album Amazing Grace op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. De gelijknamige film biedt een kijkje achter schermen bij de opnames en toont een muzikaal genie op de top van haar kunnen. Net als de kerkgangers die erbij aanwezig zijn en het charismatische Southern California Choir dat Aretha begeleidt, voel je als kijker de intense bezieling en overgave waarmee de Queen of Soul de gospelliederen vertolkt. Ook een jonge Mick Jagger, die in de kerkbanken aanschuift, laat zich zichtbaar meeslepen door de hemelse muziek met Bijbelse teksten


Let op: deze film speelt in theater de Vaillant.

Onderdeel van:
Festival Sacred Songs

It will make you feel as if you’ve seen the face of God

Rolling Stone Magazine

Credits

Een film van Alan Elliott en Sydney Pollack

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >