vr 13 nov '20 16:50

Divali 2020

Nationale Divali Lezing
vr 13 nov
16:50
  • vr 13 nov
    16:50
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk
    uitverkocht

Voor veel stadsgenoten is Divali de belangrijkste feestdag van het jaar. Met Divali wordt de overwinning van het goede op het kwade gevierd. Licht, voorspoed en geluk maar ook saamhorigheid en zuiverheid staan centraal. Normaal gesproken zouden we dit prachtige moment aangrijpen om allemaal bij elkaar te komen. Maar dit jaar loopt het allemaal net even wat anders.

De Nationale Divali Lezing wordt dit jaar opnieuw in de Nieuwe Kerk gehouden, voor 30 genodigden. We nodigen iedereen uit om alsnog Divali met ons te vieren via de livestream die we hier uitzenden. Ook wordt de livestream uitgezonden vanuit Theater aan het Spui met een muzikale omlijsting van Raga Impressions, Indiase raga’s uitgevoerd op authentieke Indiase solo instrumenten, de santur, de sitar en tabla’s gecombineerd met piano en zang. 

Programma Nieuwe Kerk (livestream)

16:50 Welkomstwoord door Rajesh Ramnewash en Divali boodschap wethouder van Alpen

17:00 Ontsteken van de Diya met aansluitend gebed/mantra van Pandit Vikash Ramlochan Tewarie en Nationale Divali Lezing

17:20 Speech wethouder Van Alphen, videoboodschappen van o.a. Rajen Ramnath en President Chan Shanthoki

17:20 - 18:00 Optreden ensemble van het Residentie Orkest met als gastsolist Raj Mohan.

De presentatie is in handen van Tanja Jadnanansing.

Divali in Theater aan het Spui

Naast de livestream vanuit de Nieuwe Kerk is er prachtig naprogramma in Theater aan het Spui. Het concert bestaat uit Indiase raga’s uitgevoerd op authentieke Indiase solo instrumenten, de santur, de sitar en tabla’s gecombineerd met piano en zang. De uitgangspunt is de Indiase klassieke muziek waarbij de pianist haar eigen interpretaties van de raga speelt, waarop de Indiase musici op reageren. De kruisbestuiving variëert van minimal, neo klassiek, trance tot jazz. De musici spelen voor het eerst samen in deze formatie, een ongewone combinatie die tot verrassende klanken leidt.

Met Chetna Sahni Sehgal, Sandip Bhattacharya en Sinta Wullur

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >