ZST NOW

De keuze is reuze, dat weten we! Ook voor jongeren hebben we een heleboel super toffe voorstellingen komend seizoen maar we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we op deze pagina een aantal voorstellingen geselecteerd waarvan we denken dat jullie die erg leuk vinden, onder de noemer ZST NOW. Van dans tot spektakel maar ook behapbare opera of klassiek. Zien we je snel?

 

----------------------------------
Soof de Musical
Met o.a. Maike Boerdam

Het wordt chaos, lachen (véél lachen) zingen en ja, ook huilen en je zit er met je neus bovenop. De keuken van Soof staat namelijk midden op het podium. Tijdens de voorstelling neem je letterlijk en figuurlijk plaats in haar leven en in haar keuken. En daar gebeurt het, weten we inmiddels. Er wordt gedronken, gepraat, gehuild, gekookt en geprutst. Want het leven ís nou eenmaal niet altijd even makkelijk. Zeker niet als je veertig bent. En druk. En niet perfect.

Di 29 jan 2019
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

Wo 30 jan 2019
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

Do 31 jan 2019
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

-------------------------------

The Simon & Garfunkel Story (reprise)

Het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit Queens, New York die 's werelds meest succesvolle muzikale duo aller tijden werden. 'The Simon & Garfunkel Story' gaat langs alle songs en verhalen die hen vormden, de dramatische breuk en hun afzonderlijke solocarrières. Het eindigt met een prachtig eerbetoon aan het legendarische Central Park reünieconcert uit 1981. Dean Elliott heeft de voorstelling geregisseerd. Eerder vertolkte hij de hoofdrol in de met een Olivier Award genomineerde West-End-musical The Buddy Holly Story. Deze tribute show biedt daarnaast een ervaren Engelse cast, voor een ontroerende en krachtige muzikale reis. Natuurlijk komen alle hits langs: 'Mrs Robinson', 'Bridge Over Troubled Water', 'Homeward Bound ', 'Scarborough Fair', 'The Boxer', 'The Sound Of Silence' en nog veel meer!

Za 2 feb 2019
20:00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Gekkigheid
Introdans

Het Israëlische choreografen duo Inbal Pinto en Avshalom Pollak maakt de meest wonderlijke voorstellingen, met een volstrekt eigen 'geluid'. Alsof ze een magische doos openen, toveren ze dwaze karakters en vreemde types tevoorschijn in producties vol subtiele humor, slapstick, dans, mime, theater, cabaret, acrobatiek, wonderlijke kostuums, filmpjes en geluidsfragmenten. Als toeschouwer word je voortdurend op het verkeerde been gezet: is het komedie, tragedie, fantasie of mysterie waar je naar kijkt?

Za 9 feb 2019
19.30 uur
Zuiderstrandtheater

----------------------------------

Grand Finale
Hofesh Shechter Company

Choreograaf, danser, muzikant en componist Hofesh Shechter is een van de smaakmakers van de hedendaagse dans. Hij maakt dans als een 'stadsguerilla', ruig en onorthodox, dynamisch en opwindend en componeert er zelf de muziek bij. Net zoals veel andere Israëlische choreografen, geeft Shechter zijn werk bijna altijd een politieke lading. 'Grand Finale' verwijst naar het einde van de wereld. Theaterkrant gaf ***** voor zijn stuk 'Clowns', gedanst door NDT: "Beangstigend goed."

Do 21 feb 2019
20:00 uur
Zuiderstrandtheater

----------------------------------

Evita
De wereldberoemde musical van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber

De tomeloze ambitie van de jonge Eva Duarte brengt haar van tweederangs actrice tot first lady en machtigste vrouw van Argentinië. Geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en omstreden tot op de dag van vandaag. Een vrouw die tot het uiterste ging en door het noodlot jong stierf. Een heilige en een hoer. Maar nog altijd een mythe…

In een tijd waarin we leven met machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood, stelt de musical Evita iemand centraal die hen voorging in niet te stuiten ambitie.

Vr 22 feb 2019
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

Za 23 feb 2019
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

Zo 24 feb 2019
14.30 uur
Zuiderstrandtheater

----------------------------------

Concerto Esplosivo
Ashton Brothers & Noordpool Orkest

Nadat ze vorig seizoen al succesvol aan elkaar snuffelden, gaan Ashton Brothers en de 42 muzikanten van het Noordpool Orkest van Reinout Douma opnieuw een gevaarlijke chemische verbinding aan.

In 'Concerto Esplosivo' brengen zij een explosieve mix van muziek, acrobatiek, clownerie, slapstick en tovenarij. Nieuwe adembenemende trucs, hilarische acts en muzikale hoogstandjes worden aangevuld met all-time favorites uit de schatkist van beide krankjorume gezelschappen, waarbij de wisselwerking olie op het vuur gooit.

Za 2 mrt 2019
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

----------------------------------

Modern Samurai
ISH Dance Collective

De straten zijn grijs, de toekomst onzeker. Om je heen muren van baksteen en beton. Maar als je hoog genoeg springt, belandt je op het dak, waar de zon schijnt. Op het dak is er lucht. 'Modern Samurai' is een spetterende ISH-voorstelling vol freerunning, breakdance en martial arts.

Zo 31 mrt 2019
14.30 uur
Zuiderstrandtheater

----------------------------------

Sadeh21
Batsheva Dance Company

Batsheva Dance Company komt naar Nederland met de wereldhit 'Sadeh21', dat door de internationale pers met vijfsterrenrecensies werd onthaald. Sinds 1990 zwaait choreograaf Ohad Naharin de scepter bij het Israëlische gezelschap, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een van de belangrijkste hedendaagse dansgezelschappen. 'Sadeh21' laat precies die dans zien waar Naharin zo befaamd om is: krachtig, explosief, maar bij vlagen ook gevoelig en ingetogen.

Vr 5 apr 2019
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

----------------------------------

Mooi zo!
Edwin Evers Band

Edwin Evers mag dan na ruim twee decennia stoppen als dj, hij gaat onverdroten voort met zijn swingende theatershows. Vorig jaar was hij met zijn band vooral te vinden op festivalterreinen en in openluchttheaters, maar komend seizoen zoeken Evers en zijn muzikanten weer de warmte van het theater op. De groep heeft daarvoor een compleet nieuwe show in elkaar gezet. 'Mooi zo!' draait om alles wat mooi is. En dus speelt de Edwin Evers Band vanavond de muziek van zijn helden, zowel akoestisch als versterkt, niet klakkeloos nagespeeld, maar in bijzondere interpretaties. Een heerlijke avond muziek, sketches en humor.

Do 18 apr 2019
20:00 uur
Zuiderstrandtheater

--------------------------------------

De Superhelden Sage Musical
Marvellous

In deze muzikale, grappige, spannende én ontroerende ode aan het superheldengenre wordt de vraag gesteld wat het inhoudt om een superheld te zijn. Onze superhelden hebben hun capes aan de wilgen gehangen en werken op een slaapverwekkend kantoor. Uit frustraties over dit saaie grijze creëren ze een Supervillain die alleen zij kunnen verslaan. Denken ze… Alles wat we kennen uit de superheldenfilms wordt uit de kast wordt gehaald: vliegen, vlammen, ijs en explosies. Dat kan natuurlijk niet, maar we doen het toch!

Di 30 apr 2019
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

---------------------------------- 
Madama Butterfly van Puccini
Opera van OdessaMadama Butterfly is een van de frequentst gespeelde opera's van dit moment. Vrijwel elke avond verlaten bezoekers op onze planeet wel ergens snotterend een operatheater na het zien van Puccini's meesterwerk. Het verhaal is hartverscheurend: een lompe Amerikaan breekt het hart van een naïeve geisha. De muziek is magisch: Puccini haalde alles uit de kast om ons een exotische wereld binnen te lokken. Zijn partituur is een tovertuin met sensuele klanken.

Wo 15 mei 2019
20.00 uur
Zuiderstrandtheater---------------------------------

The Elephant in the Room
Cirque le Roux

Heerlijk retro en toch compleet vernieuwend. Het Franse circusgezelschap Cirque le Roux brengt met ‘The Elephant in the Room’ een spannende whodunnit dat zich afspeelt in de jaren ’30. Een unieke en hilarische film noir-voorstelling vol slapstick, fysiek theater en acrobatiek.

Za 18 mei 2018
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

Zo 19 mei 2019
14.30 uur
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Passion
Yamato

Je moet ze niet als buren hebben, maar in het theater is YAMATO een fantastische ervaring. Wereldwijd lieten zo'n vijf miljoen mensen zich al meeslepen door de opwindende ritmes van deze uiterst gedisciplineerde gezelschap. Het bespelen van bijvoorbeeld de meer dan vijfhonderd kilo wegende Taiko-drum vereist topconditie en - nog belangrijker - passie. En die passie gaan ze met je delen in deze zinderende drumshow.

Do 23 mei 2019
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

 

Kalender

Mei 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.