De keuze van Jan Zoet

Directeur Zuiderstrandtheater

‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’, schreef de dichter Herman Gorter meer dan honderd jaar geleden. Zo voelt het ook voor mij na mijn eerste maand in het Zuiderstrandtheater. 

Ik zie uit naar de verdere kennismaking met dit unieke theater aan de zee. Met zijn gedreven en gastvrije medewerkers, getalenteerde kunstenaars en enthousiaste publiek. In 2021 maken we samen de oversteek naar Amare. Maar eerst valt er nog veel te genieten aan het Zuiderstrand.

Wat opvalt deze maand is dat oeroude verhalen van de wereldcultuur opnieuw worden verteld. Door de wereldchoreograaf Akram Kahn bijvoorbeeld, die het oudste verhaal ter wereld opnieuw vertelt. Of het fantastische B’Rock  en het Residentie Orkest met de passieverhalen van Scarlatti en Bach. Of het verhaal van Nowruz, het lentefeest dat door meer dan driehonderd miljoen mensen op de wereld wordt omarmd als start van het nieuwe jaar.

- Jan Zoet, directeur Zuiderstrandtheater

Events in dit thema

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >