zo 24 mrt '19 15:00 - 16:05

Vergeten

Nederlands Kamerkoor
zo 24 mrt
15:00 - 16:05
  • zo 24 mrt
    15:00 - 16:05
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Dementie is de meest voorkomende ouderdomsziekte in Nederland. Tido Visser, directeur van het Nederlands Kamerkoor, zag zijn vader - de beroemde operazanger Lieuwe Visser - steeds dieper wegzakken in Lewy Body Dementie. Een vorm van dementie die niet alleen vergeetachtigheid veroorzaakt, maar ook hallucinaties, waanbeelden, achterdocht. Hij zag kolkende rivieren door de straten razen en mannetjes op het dak zitten. Zijn lijden was hartverscheurend, de machteloosheid van zijn naasten al evenzeer. Nu - vijf jaar na Lieuwes dood - stellen we ons met muziek de vraag: wat maakte hij door? Waar houdt de geest op en begint het universum?

Direct na de voorstelling kunnen bezoekers op het podium in gesprek met Tido Visser, Maartje de Lint en neuroloog Evelien Lemstra van Alzheimercentrum Amsterdam.

Arjen Ederveen is ontroerend als demente man en het Nederlands Kamerkoor verklankt de treurnis geweldig ★★★★ - Volkskrant.

Peter Dijkstra, dirigent
Arjan Ederveen, acteur
Erik Bosgraaf, blokfluit
Jorrit Tamminga, elektronica
Spinvis, teksten
 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >