Geweest

  • Geweest
    Wo 3 okt 2018 ⋅ 20:00

Under the Horizon
Huang Yi Studio + i.s.m. Nederlands Kamerkoor

English text below

Studio Huang Yi samen met het Nederlands Kamerkoor
Als het hiernamaals hier en nu is

Wat doe je als ontmoetingen mogelijk worden op de grens van leven en dood? Volg de dansers van Huang Yi Studio+ (Taiwan) en audiovisueel artiest Ryoichi Kurokawa (Japan) op een reis naar het hiernamaals. Stap een schaduwrijk binnen waar de dierbaarste herinneringen tot leven komen. Een bitterzoete voorstelling met prachtige vocale muziek van onder andere David Lang, Veljo Tormis en Arvo Pärt. Voor iedereen met ervaringen van liefde, verlies of verlangen.

Under the Horizon is het adembenemende resultaat van een drie jaar durende samenwerking tussen choreograaf Huang Yi, die de wereld verbaasde door te dansen met een robot; het audiovisuele genie Ryoichi Kurokawa; en de zestien zangers van het Nederlands Kamerkoor, die de puurheid van de menselijke stem volledig in de voorstelling verweven.Deze voorstelling maakt deel uit van de (inter)nationale voorstellingen die het Zuiderstrandtheater en Holland Dance Festival gezamenlijk presenteren.

Nederlands Kamerkoor al 80 jaar wereldtop
Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Het leidt tot concerten die ontroeren én prikkelen. Het Nederlands Kamerkoor wordt geroemd door tot critici in binnen- en buitenland: “Het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek: een toonaangevend topensemble”, aldus de Volkskrant (2016).

Taiwanese danswereld internationaal vermaard
Huang Yi Studio+ is het laboratorium van een van de meest getalenteerde makers van de toch al vermaarde Taiwanese danswereld. Waar een groep als 'Cloud Gate' al jaren internationaal aan de top staat, is Huang Yi’s doorbraak relatief recent, met zijn voorstelling KUKA, waarin hij danst met een robot. Zijn werk wordt internationaal met grote aandacht gevolgd, omdat hij op innovatieve wijze techniek en dans koppelt, in een taal die persoonlijk te noemen is. Huang Yi Studio+ wordt ondersteund door de Taiwanese overheid.

Beroemde kunstenaar maakt audiovisuals
De audiovisuals in deze voorstelling zijn van kunstenaar Ryoichi Kurokawa, wiens werk te zien is geweest in onder andere de Biënnale van Venetië, de tate Modern en in het Palais de Tokyo. Bij is afkomstig uit Osaka, Japan en woont momenteel in Berlijn.  . Zijn kunstinstallaties doen een beroep op meerdere zintuigen: klank, kleur, beeld en beweging werken als een geheel samen en vermengen zich zo dat onze persoonlijke ervaring van de werkelijkheid op losse schroeven wordt gezet.

Inleiding
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Under the Horizon
When the hereafter becomes the here and now

What would you do if personal encounters proved possible on the boundary between life and death? Follow the dancers of the Huang Yi Studio+ (Taiwan) and audiovisual artist Ryoichi Kurokawa (Japan) on a journey to the hereafter. Step into a shadowy world where the most precious memories come to life. A bittersweet production with wonderful vocal music by composers including David Lang, Veljo Tormis and Arvo Pärt. For anyone who has experienced love, loss or longing.

Under the Horizon is the breathtaking result of a three-year long collaboration between choreographer Huang Yi, who amazed the world by dancing with a robot, the audiovisual genius Ryoichi Kurokawa, and the sixteen singers of the Nederlands Kamerkoor, who integrate the purity of the human voice seamlessly into the performance.

Artistiek leider / Choreograaf | Huang Yi
Muzikaal concept | Huang Yi, Tido Visser
Audio / Visual | Ryoichi Kurokawa
Beweging | Huang Yi, Hu Chien, Lin Jou-Wen
Koor | Nederlands Kamerkoor
Dirigent (op video) | Peter Dijkstra
Dramaturgisch advies | Peggy Olislaegers
Kostuumadvies | Hu Chien (dansers), Merel Veel (koor)
Design engineering | Lin Wei-Yuan (power), Yueh Mei-Chen(structural), Yang Yu-Teh & Curve Art Space Co.Ltd (aesthetic)
Producent | Yukio Nitta
Management | Sozo Artists
Under the Horizon is een coproductie van Huang Yi Studio +, het Nederlands Kamerkoor en het Taipei Performing Arts Center.
 

 

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.