di 1 jan '19 14:30 - 16:30

De Notenkraker

Charkov City Opera & Ballet
di 1 jan
14:30 - 16:30
  • di 1 jan '19
    14:30 - 16:30
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Rond kerst zijn er vele tradities en een van de aangenaamste daarvan is om met de hele familie weg te dromen bij De Notenkraker. De fabuleuze muziek van Tsjaikovski, die door een groot orkest wordt uitgevoerd, de virtuoze danspartijen van Petipa en Ivanov, het schitterende corps de ballet en het sfeervolle decor maken van het fameuze ballet namelijk een ongeëvenaard kerstfeest voor jong en oud.
Met live orkest  en Nederlandse verteller.

Sprookje
De balletklassieker vertelt het verhaal van Clara. Op kerstavond ontvangt zij een notenkrakerspop. In haar droom komt de pop tot leven en verandert in een prins. Clara en de prins raken al snel verliefd en zijn gelukkig, maar de Muizenkoning en zijn muizen veranderen hem in een levende notenkraker. Het is de opmaat tot allerlei avonturen.

Sinds 1874
Het Charkov City Opera & Ballet maakt onderdeel uit van een van de oudste theaters uit de voormalige Sovjet-Unie. Al sinds 1874 worden hier producties gemaakt in de befaamde Oost-Europese traditie.

Inleiding
Liesbeth Osse geeft om 13.45 uur een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >