ma 22 okt '18 - di 23 okt '18

Plock! - Grensgeval (4 - 10 jaar)

Jeugdfestival de Betovering
ma 22 okt
-
di 23 okt

‘Dit kan ik ook’, denkt Quintijn en probeert een schilderij van de wereldberoemde schilder Jackson Pollock na te maken.

Maar hoe krijgt hij de juiste vlek op de juiste plek? Verf druipen, gieten, spatten, smijten. Met kwasten of stokken of potten. Zijn hele lichaam gooit hij in de strijd. Maar hoe hij ook draait, springt, rolt of zweet, zijn schilderij lijkt niet op het origineel. Plock! prikkelt alle zintuigen met brommende verfpotten, gekleurde geluiden, dansende verf en een acrobatische schilder. Een voorstelling voor iedereen die wel eens buiten de lijntjes zou willen kleuren.

Let op: Deze interactieve voorstelling is voor kinderen en/of begeleiders. Beiden dienen een kaartje te reserveren/kopen.

Gratis te bezoeken bij de Betovering:
de installatiesHamertje Tik en Stil.het paviljoen

Hamertje Tik

Bijna iedereen is wel opgegroeid met dit spelletje. Met een hamertje tik je ronde vormpjes door de gaatjes of sla je spijkers in kurk.

Het blijft niet bij dit ene spelletje. Via spannende straatjes beweeg je je van een gek huisje naar een klein schuurtje. En daar kan van alles gebeuren. Je bouwt zelf een muurtje. Of tikt met 10 vingers een brief op een ouderwetse typemachine. Welke bonen kun je allemaal fijnmalen? Is er een sleutel kwijt; vind hem dan terug met een magneet.

Hamertje Tik is een installatie waar je speelt met tastbaar materiaal, ontdekt hoe de dingen echt in elkaar zitten en hoe de mechaniek er van werkt. Inspirerend voor zowel de allerkleinsten; (waar zit de opening van een doosje) tot iets oudere kinderen (hoe ver schijnen zaklampjes) en voor de ouders: die herkennen vast nog veel!

Hamertje Tik (2 - 7 jaar)
maandag 22 en dinsdag 23 oktober
gratis toegankelijk tussen 9.30 - 15.30 uur
Locatie: Strand Foyer, Zuiderstrandtheater

Stil.het paviljoen

In het Atrium van het stadhuis en buiten bij het Zuiderstrandtheater vind je levensgrote stolpen; enorme doorzichtige kappen. Ze laten je plots even stilstaan. Midden in de stad of verscholen in de duinen. Kom naar binnen en voel de rust van de natuur. Zet een koptelefoon op en ga op reis terwijl je stilstaat. In elke stolp beleef je een ander, kort avontuur van 4 minuten. Deze editie van Stil.het paviljoen is speciaal voor de Betovering gemaakt.

Vier jaar lang maakt Lieke Benders theatrale uitingen die draaien om stilte in alle vormen. Uiteindelijk is al het werk in 2020 te zien in één groot reizend museum.

Stil.het paviljoen (1 - 12 jaar, het leukst voor kinderen vanaf 6 jaar)
maandag 22 t/m donderdag 25 oktober
gratis toegankelijk tussen 9.30 - 15.30 uur
Locatie: voor het Zuiderstrandtheater

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >