wo 30 sep '20 20:00

Count Basie & Frank Sinatra

Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Dennis Mackrel & Ruben Hein
wo 30 sep
20:00
  • wo 30 sep
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is dit concert verplaatst naar woensdag 30 september 2020. Het niet mogelijk gebleken om het concert in de oorspronkelijke vorm te verplaatsen naar een nieuwe datum. We zijn in gesprek met de producent om het concert op een andere manier door te laten gaan in deze 1,5 meter-samenleving. 

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw duikt in de roerige jaren vijftig, toen vele jazzgrootheden voor het eerst de oversteek naar Europa maakten en roemruchte concerten gaven in Scheveningen en Amsterdam.

Zoals ook jazzpianist en bigbandleider Count Basie, het onderwerp van deze avond vol pure swing. Met voormalig Basie-drummer Dennis Mackrel, verhalen van jazzjournalist en ooggetuige Bert Vuijsje, geïllustreerd met originele beelden van het Nederlands Jazz Archief.

Special guest vanavond is Ruben Hein, hij zingt vanavond enkele hoogtepunten uit de vruchtbare samenwerking tussen Basie en Frank Sinatra. Count Basie 1956 is onderdeel van de succesvolle Dutch Jazz Heritage serie, een samenwerking van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Nederlands Jazz Archief.

Klinkt als

Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje zijn bij je toegangskaart inbegrepen.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >