wo 30 sep '20 19:00 en 21:30

Count Basie & Frank Sinatra

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & Ruben Hein
wo 30 sep
19:00 en 21:30

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is dit concert verplaatst van 12 april 2020 naar woensdag 30 september 2020. Er zijn twee opties om het concert bij te wonen: van 19.00 uur tot 20.15 uur en van 21.30 uur tot 22.45 uur.

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw duikt in de roerige jaren vijftig, toen vele jazzgrootheden voor het eerst de oversteek naar Europa maakten en roemruchte concerten gaven in Scheveningen en Amsterdam. Zoals ook de befaamde bigbandleider en jazzpianist Count Basie, dat in 1956 bijna door de burgermeester werd verboden vanwege de vrees voor ongeregeldheden. Het wordt een avond vol pure swing, met Peter Beets op piano, gelardeerd met mooie verhalen en originele beelden uit het Nederlands Jazzarchief. Special guest Ruben Hein zingt enkele hoogtepunten uit de vruchtbare samenwerking tussen Basie en Frank Sinatra, zoals Come Fly With Me en The Lady is a Tramp.

 
Dit concert is onderdeel van de succesvolle Dutch Jazz Heritage serie, een samenwerking van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Nederlands Jazz Archief.

Klinkt als

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >