Showtime aan zee

It's SHOWTIME! In het Zuiderstrandtheater ziet u de allerbeste musicals, concerten en shows. Dat is genieten aan zee! En helemaal als u bedenkt dat bij de meeste van deze voorstellingen uw drankje vooraf en in de pauze of na afloop al klaar staat. Die zijn namelijk bij uw kaartje inbegrepen. Zo heeft u lekker veel tijd voor elkaar!

--------------------------------

Tina de musical
Voor meiden, moeders en oma's

Tina, het bekendste meidenweekblad van Nederland, bestaat vijftig jaar en viert dat met een vrolijke musical voor meiden, moeders én oma's (en broertjes, vaders en opa's). Het wordt een show vol doldwaze avonturen, heel veel meidenpret en de allerleukste liedjes. 'Tina, de musical' wordt een heerlijke familievoorstelling over een tiener met vlinders in haar buik en een oma die eeuwig jong is gebleven. En die kunnen nog veel van elkaar leren.

Za 17 maart 2018
15.00 uur
Zuiderstrandtheater

Za 17 maart 2018
19.30 uur
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Groundbreakers & Wuxi Performing Arts Group
Eendaags Chinees Dansfestival

Het 'Eendaags Chinees Dansfestival' is een mooie manier om de verbindingen van de Chinese klassieke cultuur met de moderne samenleving te leren kennen. Op het programma staan twee choreografieën op basis van Chinese sprookjes en een lezing van schrijfster Lulu Wang om een en ander te verduidelijken.

Za 24 mrt 2018
20:00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

NITS
Met Henk Hofstede, Robert Jan Stips en Rob Kloet

De Nits staat al veertig jaar synoniem voor eigenzinnige en originele muziek, waarbij alles draait om het liedje. In de jaren '80 en '90 scoorde de Nits grote hits met o.a. 'In the Dutch Mountains' en 'Nescio'.

In 2016 werkte de groep mee aan de grootschalige jubileumproductie ‘TING’ van het Scapino Ballet. Dit seizoen staan Henk, Robert Jan en Rob weer gewoon in het theater, met nieuwe muziek en visuals. In samenwerking met Paard Den Haag.

"Amsterdamse band Nits zoekt altijd naar magische momenten” - het Parool

Vr 30 mrt 2018
20:00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Die Zauberflöte van Mozart
De Staatsopera van Tatarstan

Mozart schreef ‘Die Zauberflöte’, zijn laatste opera, voor het Weense Volkstheater. Daar kwamen de meest bonte stukken op de planken, het is te zien in de film ‘Amadeus’. Verlost van de stijve conventies in de traditionele theaters liet Mozart zijn fantasie de vrije loop. Hij schreef een van zijn meest geïnspireerde stukken. Tamino moet de prinses Pamina in opdracht van de Koningin van de Nacht, haar moeder, redden uit de handen van Sarastro. Onderweg ontmoet hij de vogelman Papageno. Samen doorstaan zij allerlei beproevingen. Een toverfluit en een magisch klokkenspel komen goed van pas.

Zo 1 apr 2018
14:30
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Tap Factory
Urban percussie en acrobatisch tapdans

Tapdans, percussie, acrobatiek en hiphop: de theaterhit 'Tap Factory' heeft het allemaal. De internationale succesproductie laat zich het beste omschrijven als een mix van Stomp, The Blue Man Group en Tap Dog, met als belangrijkste ingrediënten ongeëvenaarde ritmes, stomend slagwerk en razendsnel voetenwerk. Het eindresultaat is een dansspektakel van wereldklasse, met dance battles en indrukwekkende acrobatische hoogstandjes.

Wo 11 apr 2018
20:00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

International Jazz Day
Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Ter ere van International Jazz Day speelt Madeline Bell met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op 28 april songs van haar grootste muzikale helden Ray Charles en Stevie Wonder in het Zuiderstrandtheater. Madeline Bell (New Ark) woonde en werkte vanaf eind jaren 60 in London, waar zij in de swinging sixties met nagenoeg alle grote artiesten samenwerkte. Ze speelde samen met onder meer Ray Charles, Georgie Fame en Stevie Wonder en maakte deel uit van de groep Blue Mink. Met haar fenomenale stem en geweldige uitstraling en tomeloze energie brengt Madeline Bell met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw een geweldig eerbetoon aan twee fenomenale musici die vanuit de jazz de wereld hebben veroverd.

In een opwindende tribute komen beroemde songs als Georgia On My Mind, What I’d Say., Let The Good Times Roll, Living For The City, Signed Sealed Delivered, Don’t You Worry About A Thing aan bod, naast een selectie van All Time Jazz Standards in instrumentale bewerkingen. Het programma laat zien hoe sterk de invloed van Jazz op populaire muziek van de jaren '60 en '70 is geweest en hoe nog steeds jazz musici van alle generaties inspireert.

Za 28 apr 2018
20:00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Siyabonga Makeba
African Mamas en Leoni Jansen

Zoals Nelson Mandela de vader van Afrika wordt genoemd, zo staat Miriam Makeba bekend als ‘Mama Africa’. In hun nieuwe theaterconcert brengen de African Mamas samen met Leoni Jansen een muzikaal eerbetoon aan de zangeres die Zuid-Afrika hoop gaf. Met muziek, zang en inspirerende verhalen vertellen ze over Makeba’s strijd tegen apartheid, waardoor zij 30 jaar lang verbannen werd uit haar thuisland.

Wo 2 mei 2018
20:00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Henny Vrienten, George Kooymans en Boudewijn de Groot
Vreemde Kostgangers denderen door!

Drie mannen van het eerste uur, die hun sporen inmiddels ruimschoots hebben verdiend in de Nederlandse muziekindustrie, hebben besloten de handen ineen te slaan. Henny Vrienten (o.a. Doe Maar), George Kooymans (o.a. Golden Earring) en Boudewijn de Groot zijn al jaren bevriend met elkaar, maar hadden nooit samen op één podium gestaan. Totdat Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) z’n verjaardag vierde en de drie kompanen gezamenlijk een verrassingsoptreden verzorgden.

Een unieke voorstelling waarin de drie vrienden dieper in de muziek duiken en vertellen over wat hen heeft geïnspireerd en hoe hun muzikale paden elkaar door de jaren heen hebben gekruist. Een theateravond die je niet mag missen; een avond waarvan je later kan zeggen dat je erbij bent geweest!

Za 5 mei 2018
20:00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Strut & Fret
LIMBO

Het Australische gezelschap Strut & Fret bedwelmt wereldwijd zijn publiek met een mix van cabaret, circus en acrobatiek. Na producties als 'Cantina' en 'Tom Tom Crew' beleeft de groep momenteel zijn voorlopige hoogtepunt met 'LIMBO', een feest voor oog en oor van buitenaardse proporties.

Do 10 mei 2018
20:00 uur
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

GRIMM (8+)
ISH & Junior Company Nationale Ballet

GRIMM is een spectaculaire reis door een grimmig sprookjeswereld. Het gaat over twee jongens die in een fantasiewereld belanden, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de Wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de Heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen denderen in een geestige parade van sprookjesfiguren. Liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

Zo 27 mei 2018
14:30
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Young@Heart

Ze variëren in leeftijd van 73 tot 90 jaar, maar zijn Young@Heart. Sinds 1982 toert dit vermaarde seniorenkoor vanuit de Amerikaanse staat Massachusetts de hele wereld over, van Japan tot Portugal en Nieuw-Zeeland. Begeleid door een stomende rockband en onder de bezielende leiding van Bob Cilman brengen de krasse leden klassiekers uit de rock- en popgeschiedenis. Neil Young, Jimi Hendrix, Nirvana, Led Zeppelin, noem maar op.

Verwacht een muzikale explosie die alle stereotypen op het gebied van leeftijd, generatiekloven en muziekstijlen overstijgt. Of zoals Amerika's oudste universiteitsblad The Darmouth schreef: 'Growing old without growing boring.'

Wo 30 mei 2018
20:00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Halka
Groupe Acrobatique de Tanger

Verbluffende en adembenemende acrobatie

Op het strand van Tanger komen acrobaten trainen: een unieke traditie in Marokko met een eigen geschiedenis. Acrobatie wordt er op een zeer hoog niveau beoefend door de vele ‘troupes’ en families. Sanae El Kamouni bracht de acrobaten in contact met Europese theatermakers en richtte zo Groupe acrobatique de Tanger op. Hun eerste voorstelling ‘Taoub’ bleek een schot in de roos. Sindsdien spelen ze internationaal voor volle, enthousiaste zalen.

Za 2 juni 2018
20.00
The Hague Beach Stadium

Zo 3 juni 2018
14.30
The Hague Beach Stadium

--------------------------------

Johan Derksen
Keep the Blues Alive

Na de succesvolle theatershow 'Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop' komt de flamboyante tv-persoonlijkheid met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Dit keer neemt hij u mee naar zijn jonge jaren, toen Engelse bands als de Rolling Stones, Them, The Animals en John Mayall's Bluesbreakers de wereld veroverden en een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van Amerikaanse bluesgrootheden als John Lee Hooker, Muddy Waters en B.B. King. Het gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands, zoals Cuby + Blizzards, Bintangs en Livin' Blues.

Zo 3 juni 2018
15.00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

5*****
Introdans

In vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen, geeft Introdans zijn dansers de kans om de sterren van de hemel te dansen. Het programma 5***** toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit.

Naast Mauro de Candia's beeldschone La Morte del Cigno bevat de voorstelling maar vier nieuwe werken voor Introdans, gecreëerd door Jirí Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle en Ben Van Cauwenbergh - vier choreografen die ieder op geheel eigen wijze hun dansers uitdagen en hun publiek raken.
De titel 5***** is tevens een kritische knipoog naar de huidige trend om kunst te 'meten' aan de hand van het aantal sterren.

Wo 6 jun 2018
20:00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

De Alex Klaasen Revue
Showponies

Alex Klaasen is een showpony. Altijd strak in de vlechten, glad gekamd en de hoeven gelakt. Want more is more. Salinero is er niks bij. Steeds weer hongerig naar een oorverdovend applaus, nieuwe muzikale weides om te grazen en nog hogere hordes om te bespringen, trippeltrappelt dit prijzenpaardje weer in perfecte galop langs de Nederlandse theaters. Maar wie is deze showpony nou echt? Wat gaat er schuil achter al die veren en strikken? En waarom zien we dat nooit? Het leven is geen ponykamp, maar wat als je als pony geboren wordt?

za 9 juni 2018
20.00 uur
Zuiderstrandtheater

zo 10 juni 2018
14.30 uur
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Brigitte Kaandorp
Wereldtournee - met grote live band

Het is lente, de vogeltjes fluiten en Kaandorp wil naar buiten. Met een live band onder leiding van Bernd van den Bos, doet Brigitte Kaandorp dit voorjaar de vaderlandse en Vlaamse openluchttheaters aan- plus een paar concertzalen - met een zwoel zinderend zomerconcert met haar mooiste liedjes.

Honderd procent nieuwe Nederlandse hits als ‘Er zijn weer blote benen buiten’, ‘Als ik jou zie krijg ik zin in de zomer’ en ‘Joh, wat heb je een rooie kop! (Heb je in de zon gezeten?)’ zullen voorbij komen. Maar ook zingt Brigitte natuurlijk haar inmiddels alom geliefde liedrepertoire.

Sinds jaar en dag bewijst de populaire entertainster zowel pratend als zingend iedere tent plat te kunnen spelen. Waar Brigitte komt is het feest! Het doel: een lach, een traan en ongegeneerd meezingen.

Wo 13 jun 2018
20.00
Zuiderstrandtheater

Do 14 jun 2018
20.00
Zuiderstrandtheater

--------------------------------

Wubbo's last words
Save the Earth!

Wie zegt dat het redden van de aarde geen feestje mag zijn? De dromen en idealen van Wubbo Ockels schieten Jörgen Raymann te hulp als hij een wervelende show vol muziek, beeld en informatie presenteert.

Op grote schermen zien we beelden van de Aarde door de ogen van Wubbo Ockels en maken we contact met hem. Jörgen, Eddy Zoey en andere geliefde Nederlanders, creëren een onvergetelijke belevenis met een essentiële boodschap. De ruggengraat van de voorstelling zijn de live nummers die de elfkoppige band speelt: eigen materiaal aangevuld met covers van muzikale grootheden als David Bowie, Michael Jackson en R.E.M. Een mix van fictie, actualiteit en heel veel humor, waarin we ook tips krijgen voor niets minder dan het redden van de aarde.

Do 5 jul 2018
20.00
Zuiderstrandtheater

Vr 6 jul 2018
20.00
Zuiderstrandtheater

Za 7 jul 2018
20.00
Zuiderstrandtheater

Kalender

Maart 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.