Turkish Delight

                 

Elk jaar presenteert het Zuiderstrandtheater onder de naam Turkish Delight een dubbelconcert met bijzondere muziek uit Turkije. Dit jaar pakken we wat groter uit, met een extra concert in de Nieuwe Kerk, een concert in Paard en een clubavond in PIP.


Selçuk Balci & Göksel
Zaterdag 8 december -  20.00 uur
Zuiderstrandtheater
Met het nummer "De vuurtoren boven de zee" (Deniz Üstünde Fener) maakte zanger Selçuk Balci de muziek uit het Zwarte Zee gebied van Turkije weer populair bij een groot publiek. Dit nummer van zijn eerste album "Patika" (de naam die men geeft aan bergpaden in die regio) werd een grote hit. De muziek is van oorsprong snel, ritmisch en opzwepend en nodigt uit tot dansen. Opvallend is het gebruik van traditionele instrumenten zoals de kemençe (vedel, een voorloper van de viool) en de tulum (doedelzak). Selçuk Balci en zijn band neemt zijn publiek, voor hen die er vandaan komen, steevast mee op reis naar hun geliefde geboortestreek; spectaculair en passioneel!

Voor mensen uit andere regio's en landen is het een muzikaal avontuur dat u meegemaakt moet hebben. Göksel is de belichaming van de Turkse retro popmuziek. Met haar uiterlijk en muziek lijkt ze regelrecht van het verleden naar het heden te zijn gestraald om iedereen te vermaken met haar unieke interpretatie van popmuziek. De singer-songwriter werd geboren in 1971 in Istanbul. Ze stopte met haar studie filosofie om zich volledig op muziek te kunnen richten. Ze begon als zangeres in orkesten om vervolgens achtergrondzangeres te worden voor belangrijke namen als Sezen Aksu en Sertab Erener. In september 1997 kwam haar eerste album ''Yollar'' uit waarvan het nummer "Sabir'' een grote hit werd. Inmiddels heeft ze een rijk repertoire opgebouwd dat te horen is op 9 albums waarvoor ze talloze prijzen heeft ontvangen. Göksel blijft vernieuwen waardoor ze keer op keer haar publiek weet te fascineren.


 

Coşkun Karademir Quartet

Zondag 9 december - 20.30 uur
Nieuwe KerkCoşkun Karademir wordt gezien als een van de beste vertolkers van de traditionele Anatolische muziek. Hij is een virtuoos op de baglama, een instrument dat sterk op de bouzouki lijkt. Hiermee weet hij een spiritualiteit te raken die door journalisten over de hele wereld de hemel in geprezen wordt. Zijn vorige plaat belandde in de jaarlijstjes van diverse toonaangevende tijdschriften. Met zijn nieuwe kwartet, een combinatie van duduk, cello, percussie en baglama combineert hij Oost met West waarmee grenzen tussen grenzen, religies en culturen overschreden worden.


 

Altin Gün
Donderdag 13 december - 20.00 uur
PAARD


 
Het is zelden dat het ontstaan van een band zo tot de verbeelding spreekt als bij Altin Gün: een stel stoffige platen uit Istanbul, een obsessie met jarenoude Anatolische muziek en een Facebook oproepje om bandleden te vinden. Altın Gün brengt een opzwepende mix van Turkse folk, psychedelica, funk en rock, zet de deur open naar wat bekend is en wat niet. De band stond al eerder op de grote festivals zoals Lowlands, Best Kept Secret en Wildeburg, en komt 13 december naar Den Haag voor een bezoekje aan het Paard!


 
Mehmet Aslan
Zaterdag 8 december - 23.59 uur
PIP

Na afloop van het concert op 8 december in het Zuiderstrandtheater presenteert PIP een clubavond met niemand minder dan Mehmet Aslan, die voor het eerst naar Den Haag komt. Hij pionierde met het mixen van oude Turkse folk en psychedelica in zijn techno en house sets wat hem inmiddels naar bijna alle belangrijke clubs in Europa heeft gebracht, alleen PIP miste nog.

 

 

Kalender

Juli 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.