Holland Dance Festival

Holland Dance Festival opent van 25 januari t/m 11 februari 2018 opnieuw een venster op de wereld. Het festival toont internationale dansproducties die anders niet in ons land te zien zijn. Stuk voor stuk primeurs, uit negentien landen. Verrassende locatieprojecten, grootschalige producties en intieme voorstellingen wisselen elkaar af in een programma dat het beste toont wat de hedendaagse dans wereldwijd te bieden heeft. Den Haag is het kloppende hart van het festival, met daarnaast de steden Delft, Rotterdam en Amsterdam aan zijn zijde.
 

Programma Den Haag

Holland Dance Festival
Source of Inspiration Gala


Feestelijk, sprankelend en internationaal: het Holland Dance Festival opent ook deze editie met een galavoorstelling. Een programma vol verrassingen als op maat voor een zinderende 16efestivaleditie.

Op het Source of Inspiration Gala kunt u uw zintuigen laten prikkelen door het beste wat het festival te bieden heeft. Met onder meer een speciaal gastoptreden van het Russische Perm Opera and Ballet Theatre met een choreografie van Goyo Montero. Ook toont het Zweedse Skånes Dansteater het indrukwekkende inclusieduet Dare to Wreck. Tijdens het gala vindt tevens de uitreiking plaats van de prestigieuze Jiří Kylián Ring aan een persoon die een inspirerende en onmisbare bijdrage levert aan de dans in Nederland.

Zuiderstrandtheater
do 25 januari, 20.00 uurEun-Me Ahn Company
Dancing Grandmothers
Een absolute ‘feel good’-voorstelling! De Koreaanse oma’s in Dancing Grandmothers stelen wereldwijd alle harten. Na het grote succes in andere landen is nu eindelijk Nederland aan de beurt.

Theater aan het Spui

vr 26 en za 27 januari 20.00 uur, zo 28 januari 14.00 uurPRA Muziektheater
Good [old] Times, Into my arms

Holland Dance Festival besteedt door het jaar heen aandacht aan de com¬binatie dans en ouder worden via workshops en cursussen. De vorige editie van Good [old] Times van twee jaar terug scoorde hoge ogen, zo hoog dat de dansers werden uitgenodigd voor een optreden in het prestigieuze Sadler’s Wells Theatre in Londen. Voor deze nieuwe editie vroeg het festival Mo¬nique Masselink van PRA Muziektheater om een nieuwe creatie te maken.

Theater aan het Spui
zo 28 januari, zo 4 februari en zo 11 februari, 17.00 uur

Pixel
Centre Chorégraphique National de Créteil et du Val-de-Marne / Compagnie Käfig


De bekende choreograaf met roots in de hiphop Mourad Merzouki, presenteert met Pixel een ongekende mix van dans en interactieve video in 3D. De dansers zijn acrobaten, hiphoppers en circusartiesten en laten een verbluffende combinatie zien van illusie en digitale schoonheid in een constant veranderende omgeving.

Zuiderstrandtheater
di 30 en wo 31 januari, 20.00 uurStopgap Dance Company
The Enormous Room


Hoe gaan wij mensen om met verlies? De Engelse Stopgap Dance Company zoekt op deze vraag antwoorden in hun nieuwste productie, The Enormous Room, waarin we een vader en een dochter volgen die worstelen met het verlies van hun echtgenote en moeder.

Theater aan het Spui
di 30 en wo 31 januari, 20.00 uurOne Limited Space
Min Hee Bervoets / HNDRD


We verwelkomen het gloednieuwe gezelschap HNDRD uit buurland België, opgericht door Min Hee Bervoets. Ze werd bij het grote publiek vooral bekend als jurylid en choreografe van So You Think You Can Dance. Voor haar allereerste voorstelling One Limited Space heeft Bervoets een bonte verzameling dansers gevonden met uiteenlopende achtergronden.

Korzo theater
di 30 en wo 31 januari, 20.30 uurLa Belle et la Bête
Malandain Ballet Biarritz


‘Klassiek ballet met een eigentijdse expressie.’ Zo kan het werk van Thierry Malandain – volgens critici Frankrijks topchoreograaf – omschreven worden. De esthetiek die hij creëert is tijdloos, en dat moet ook wel wanneer je met een van ’s werelds (dankzij Disney) beroemdste volksverhalen, La Belle et la Bête aan de slag durft te gaan. Malandains interpretatie is een werk voor 22 dansers vol innovatieve en elegante dans, gedreven door het innerlijke dualisme van het beest.

Zuiderstrandtheater
vr 2 en za 3 februari, 20.00 uur

Dance on Extended
Charlotta Övferholm / Age on Stage & DANCE ON ENSEMBLE

Het Duitse DANCE ON ENSEMBLE was al eerder te zien tijdens het Holland Dance Festival in 2016. Deze festivaleditie zijn zij terug met DANCE ON EXTENDED en werken ze samen met het Zweedse Age on Stage. Beide gezelschappen werken met professionele dansers op leeftijd.

Korzo theater
vr 2 en za 3 februari, 20.30 uur | zo 4 februari 20.00 uur

BODYTRAFFIC

BODYTRAFFIC is gekozen tot het ‘gezelschap van de toekomst’ door het prestigieuze The Joyce Theater uit New York. Het relatief jonge gezelschap opgericht in Los Angeles waait als een frisse wind

Theater aan het Spui
vr 2 en za 3 februari 20.00 uur
zo 4 februari 14.30 uur

about Miss Julie
Stephen Shropshire & Danish Dance Theatre

‘Ineens is daar het pareltje’ schreef NRC over het werk van Stephen Shropshire. Veel lof ontving hij ook in 2016 voor zijn bijdrage aan het vorige Holland Dance Festival. Afgelopen oktober won de al jaren in Nederland woonachtige Amerikaanse choreograaf de zogeheten ‘Speciale Prijs’ van het Dansersfonds ’79.

Korzo theater
di 6 en wo 7 februari, 20.30 uur

 

SOUL #2 Performers (preview)
Meyer-Chaffaud


MEYER-CHAFFAUD werkt momenteel aan een nieuwe voorstelling in hun SOUL-serie, waarin zij op zoek gaan naar de ware aard van het menszijn. Tijdens Holland Dance Festival krijgt u een preview van SOUL #2 Performers te zien. De voorstelling gaat 18 april 2018 in première in Korzo.

Korzo theater
di 6, wo 7 februari, 19.00 uur

Mixed Bill
Mats Ek, Emanuel Gat, Jiří Kylián

Een exclusief, speciaal door het festival samengesteld programma met bijzondere werken van drie meesterchoreografen. De Israëlische choreograaf Emanuel Gat brengt zijn uiterst originele ‘salsa’-interpretatie van Stravinsky’s legendarische Le Sacre du Printemps terug naar ons festival.

Theater aan het Spui
di 6 en wo 7 februari, 20.00 uurMartha Graham Dance Company
The legend is back!
Martha Graham, wier leven en carrière bijna de hele twintigste eeuw omvatten, is dé grondlegster van de Amerikaanse moderne dans. In een exclusief samengesteld programma vieren wij de nalatenschap van ’s werelds meest legendarische dansicoon.

Martha Graham was een vrouw die niet bezig was beweging uit te drukken – ze was en propageerde de beweging zelf. Haar werk zal hierdoor altijd onderscheidend en tijdloos blijven. Dit programma biedt een uniek overzicht van Grahams vroege choreografieën tot en met haar laatste creatie.

Zuiderstrandtheater
wo 7 en do 8 februari, 20.00 uur

Nederlands Dans Theater
The Hole


De dansers van NDT laten zien hoe heerlijk opwindend hedendaagse dans kan zijn. In het verlengde van NDT’s locatievoorstellingen School of Thought en Spiritwalking gaat het gezelschap wederom een project aan dat de traditionele theaterervaring op de proef stelt.

Per avond wordt Ohad Naharins meesterwerk The Hole (2013) twee keer uitgevoerd; de ene keer door de vrouwelijke dansers, de andere keer door hun mannelijke collega’s. Naharin creëerde een intieme setting waarin het publiek, gelimiteerd in aantal, zich op het podium om een verhoogde dansvloer bevindt. Een verrassend gebruik van de ruimte zorgt voor een ongrijpbare grootsheid in de beleving van het stuk.

Lucent Danstheater
ma 8, di 9 en wo 10 februari, 19.00 en 21.00 uur

Live from... Skopje / Belfast / St. Petersburg
Risima Risimkim / ponydance/Leonie McDonagh / Olga Vasilieva


Een drieluik van opkomende en veelbelovende choreografen uit onverwachte hoeken van de danswereld: Macedonië, Ierland en Rusland. Live from… Skopje/ Belfast / St. Petersburg biedt een uniek kijkje in de talentontwikkeling van dansers en choreografen uit deze verschillende landen.

Korzo theater
vr 9 en za 10 februari, 20.30 uur

Dance Date
o.a. Jiří Kylián, Nederlands Dans Theater, Scapino Ballet Rotterdam

Een samenwerking van dé choreografen van de Nederlandse dans en een topselectie van amateurdansers. Holland Dance Festival organiseert al jaren een uniek talentontwikkelingsproject in Nederland. In vijf regio’s worden audities gehouden met als doel de zoektocht naar een selecte groep ambitieuze amateurdansers die een half jaar lang toewerkt naar een festivalvoorstelling.

Theater aan het Spui
za 10 februari, 20.00 uur
zo 11 februari 14.30 uur

Kalender

Januari 2019
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.